Sjajna imena svjetskog tenisa koja su već sad potvrđena na popisu sudionika jamče izvanredan turnir za sve ljubitelje tenisa.

Izuzetno se veselim ponovnom dolasku u Umag. Umag je bio i ostao jedna od mojih omiljenih destinacija na Touru i ovim putem se zahvaljujem organizatoru na pozivnici. Nakon dugog izbivanja zbog ozljede treba mi što više mečeva koje ću nadam se dobiti na ovogodišnjem izdanju jedinog ATP turnira u Hrvatskoj”, rekao je Borna uoči još jednog dolaska na Plava Laguna Croatia Open Umag, koji će se ove godine održati od 22. do 31. srpnja.

Ove godine turnir će u sportskom smislu biti bolji nego ikad do sada. Vjerujemo da će sjajna teniska imena privući veliki broj obožavatelja tenisa u Umag. Za nas u Plavoj Laguni Croatia Open Umag turnir uvijek je bio više od samog sporta, to su prije svega druženje i zabava u čemu smo zasigurno najbolji u našoj branši pa vjerujemo da ćemo i u tom segmentu podići ljestvicu izvrsnosti i kvalitete. Plava Laguna svim svojim gostima uvijek se trudi biti najbolji domaćin, kako bi gosti uživali maksimalno u svim čarima koje Umag nudi. Drago mi je da će i ove godine umaški turnir biti putem televizijskih prijenosa prisutan u velikom broju zemalja jer je to sjajna promocija naše destinacije Umag i svih njegovih ljepota i sadržaja“, najavio je turnir predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Direktor turnira Tomislav Poljak s velikim je zadovoljstvom potvrdio dolazak još dvojice sjajnih tenisača.

Fabio Fognini i Borna Ćorić nove su dvije zvijezde na popisu sudionika turnira, što će dodatno ojačati ionako već vrlo jaku konkurenciju. Fogniniju će ovo biti već 12. dolazak u Umag, a to dovoljno govori koliko voli igrati na Plava Laguna Croatia Openu. U Stella Marisu ima nekoliko izvrsnih ostvarenja, jer je jednom osvojio naslov, jednom bio poraženi finalist i u još tri navrata polufinalist. S njim dobivamo još jednog igrača koji je ne tako davno bio u društvu desetorice najboljih tenisača svijeta na ATP listi, a njegove mogućnosti na zemljanim igralištima dovoljno opisuje podatak da je osvojio turnir iz serije Masters 1000 u Monte Carlu", rekao je Tomislav Poljak i dodao: "Borni Ćoriću smo dali pozivnicu za glavni turnir i sretni smo što mu možemo pomoći na njegovom putu povratka. Bornina veza s Umagom je također posebna. Upravo ovdje je debitirao u Davis Cup reprezentaciji, i to samo nekoliko dana nakon osvajanja juniorskog US Opena, a tu je 2013. odigrao i prvi meč u glavnom ždrijebu na nekom od ATP turnira. U Umagu je dva puta bio četvrtfinalist i svi se nadamo da će se vratiti u staru formu nakon neugodne ozljede koja ga je godinu dana sprječavala da pokaže što zna. Povratak nakon tako duge stanke nikad nije lagan i možda će Borna baš u Umagu doći do novog uspjeha".