Prošle smo mu godine dali pozivnicu za glavni turnir, prepoznavši ga kao tenisača koji će biti jedna od velikih teniskih zvijezda. Tada njegov plasman na rang listi nije bio ni izbliza dovoljan za izravan ulazak na glavni turnir, jer je tek bio na početku profesionalne karijere, a ove sezone ćemo ga pozdraviti u Umagu kao igrača koji se u toj konkurenciji već itekako dokazao. Ulazak u četvrtfinale Roland Garrosa je fantastičan rezultat i pokazuje da će borba za bodove na umaškoj zemlji biti izuzetno oštra. Holger je ove sezone u Münchenu osvojio i prvi naslov u karijeri na ATP turnirima, gdje je, među ostalima, svladao i tada trećeg igrača svijeta, Nijemca Alexandera Zvereva. U Roland Garrosu je pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa, četvrtog na svijetu, što dovoljno govori kakva je njegova igračka kvaliteta. Da njegov vršnjak Alcaraz, od kojeg je stariji samo šest dana, ne ostvaruje povijesne rezultate, o Holgeru bi se pričalo još i više jer su i njegova ovosezonska postignuća fenomenalna”, rekao je direktor turnira Plava Laguna Croatia Open Umag Tomislav Poljak.

Na prošlogodišnjem izdanju jedinog hrvatskog ATP turnira Rune je eliminiran u prvom kolu, kad ga je pobijedio Rumunj Radu Albot.

Danac je tijekom juniorske karijere osvojio Roland Garros 2019., a te je sezone u listopadu došao i do pozicije vodećeg juniora svijeta.

Drago nam je što se lista igrača koje možemo najaviti da će ove godine zaigrati u Umagu ovako lijepo puni, a posebno nam je zadovoljstvo kada nam stižu sjajni igrači s nama interesantnih emitivnih tržišta. Uz Holgera Runea vjerujem da će i ove godine doputovati danski navijači, kao što je to bio slučaj prošle godine. Umag će definitivno pratiti i veliki broj danskih navijača u inozemstvu pa je to prilika i za turističku promociju Umaga i Istre u Danskoj. Na nama je da to iskoristimo na što kvalitetniji način i pokažemo da smo dobri domaćini”, istaknuo je predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Ulaznice za centralni teren (ATP stadion Goran Ivanišević) već su u online prodaji, a za Grand Stand kupovat će se u ATP shopu. Ulaznice su dnevne i jamče praćenje svih mečeva koji su na rasporedu tijekom tog dana za to igralište. 

Novosti o turniru možete pratiti i na društvenim mrežama turnira, a smještaj za vrijeme turnira potražiti na web stranici www.plavalaguna.com , naslovnog sponzora i vlasnika licence ovog prestižnog turnira.