Međunarodni teniski turnir Plava Laguna Croatia Open Umag ušao je u najbolje godine, tridesete. 

Povijesni trenuci turnira

Na svjetskoj teniskoj mapi ATP organizacije Umag postoji od 1990. godine, jedan je od rijetkih teniskih turnira s tradicijom dužom od 25 godina.

Bogatu povijest ATP-a obilježili su vrhunski i nerijetko dramatični mečevi u kojima su tenisači zvjezdanog statusa gubili od daleko neiskusnijih igrača, mnogi su u Umagu osvajali svoje prve naslove a neki su predavali mečeve zbog ozljeda ili iscrpljenosti.

Tenisku povijest Umaga odigrali su poznati svjetski tenisači i najbolji hrvatski tenisači. Među njima su pobjednici i finalisti Grand Slamova, nosioci olimpijskih medalja i osvajači Davis Cupa. U Umagu tradicionalno nastupaju najbolji sportaši iz Italije, Slovenije i Austrije, a više od 50 mladih hrvatskih sportaša započelo je profesionalan teniski put upravo u Umagu.

Pet puta turnir je osvojio ljubimac umaške publike Carlos Moya, samo dvaput su slavili hrvatski tenisači i to Marin Čilić 2012. i Goran Prpić 1990., a pobjednici su dolazili iz svih krajeva svijeta: od Urugvaja, Argentine, Čilea, Švedske i Španjolske do Italije, Austrije, Švicarske, Češke, Ukrajine i Rusije.

Umag i ATP

Umag je poznat kao grad sporta i rekreacije, a tenis je u tu priču utkan zlatnim slovima. To je ljubav koja traje već nekoliko desetljeća, jedna od onih koja je Umagu donijela titulu europskog grada sporta u 2018. Turnir je za Istru i Hrvatsku velika promocija jer je prijenos umaških teniskih mečeva distribuiran u cijelom svijetu putem ATP Media platforme, te ih godišnje prati više od 7 miliona gledatelja, u 2 tisuće sati TV prijenosa na minimalno 35 internacionalnih TV mreža na pet kontinenata. 

Umaški ATP osvojio je i brojne nagrade, među kojima je vrijedna „ATP Award of Excellence“. A jedna od njih, koja možda najbolje opisuje energiju turnira je nagrada „Best Fan Experience“ koja potvrđuje ono što brojni igrači i prijatelji turnira stalno ističu: zaraznu toplinu i feel good ozračje.

Dođite i uvjerite se sami!


Saznaj više o povijesti turnira.


Više o Uvjetima korištenja, Pravilima privatnosti te Općim uvjetima poslovanja možete pročitati ovdje