Hrvatski je tenis čekao osam godina kvalifikanta u glavnom ždrijebu umaškog ATP turnira, crni je niz prekinuo Joško Topić i to u hrvatskom dvoboju posljednjeg kola protiv Duje Kekeza (3:6, 7:6(2), 6:4). U 29. godini, u najboljoj sezoni karijere stigao je i do prvog nastupa na ATP Touru.

"Meč zadnjeg kola protiv Kekeza bio je strašno težak, bio sam na rubu poraza, gubio set i bio jednu loptu udaljen od 3:5 u drugom setu. Uspio sam se izvući i u odlučujućem setu povesti s 5:1. Tada su se u cijelu priču umiješali grčevi u obje noge, no na kraju sam ipak nekako uspio stići do pobjede", prepričava Joško kojem je ždrijeb u 1. kolu donio osmog nositelja turnira, odličnog Argentinca Carlosa Berlocqa koji je nedavno u Bastadu stigao do prvog ATP naslova karijere.

"Berlocq je apsolutni favorit, a ja se nadam da ću se oporaviti do tog meča i odigrati čim bolje na svojoj ATP premijeri", reći će Joško. Zanimljivo da ove godine još nema poraza u Umagu, priča je zaista dobra.

"Istina, u 2013. sam pobijedio u svim mečevima koje sam igrao u Umagu. Ovdje sam na Istarskoj rivijeri osvojio turnir parova, zatim pobijedio u prvom kolu Futuresa, da bi drugo kolo zbog kiše morao igrati u Poreču gdje sam izgubio. A kasnije sam, također zbog kiše, jedan susret turnira u Poreču također odigrao u Umagu i pobijedio. Uz ova tri kola kvalifikacija koje sam sad prošao niz se popeo na devet pobjeda, ha, ha", kaže nam Joško koji je 2013. u Doboju osvojio i svoj prvi naslov na Futuresima, a nakon nastupa u Umagu ovaj Drnišanin, koji u Zagrebu živi od 1998., stići će do najboljeg renkinga karijere, bit će oko 550. pozicije na ATP listi.

"I prije sam igrao dobar tenis i dobre mečeve, no uvijek mi je malo nedostajalo da napravim pravi rezultat. Ove se godine sve nekako poklopilo. Najbolja sezona karijere..."