Na marginama 24. Vegeta Croatia Opena predstavljen je Umag Tennis Academy. Na temeljima duge i bogate teniske tradicije u Umagu, Akademija je najbolji regionalni centar po kvaliteti teniske infrastrukture, popratnim sadržajima i smještajnim kapacitetima. Umag Tennis Academy službeni je regionalni centar Hrvatskog teniskog saveza.

Na predstavljanju Umag Tennis Academy bili su i prvi, drugi i četvrti nositelji 24. Vegeta Croatia Opena, Francuz Richard Gasquet, Talijan Andreas Seppi i Ukrajinac Alexandr Dolgopolov. Trojica tenisača ostavili su svoje potpise na zidu akademije, podijelili autograme te se slikali s polaznicima i trenerima.

Umag Tennis Academy prostire se na 50.000 četvornih metara, raspolaže s 26 teniskih terena na kojima može igrati i do 240 tenisača dnevno. Akademija ima i dva natkrivena terena, a iduće godine planira se izgradnja još dva. Polaznicima se nudi niz dodatnih sadržaja, kao što su staza za trčanje, saune, fitness, masaže, ugostiteljski objekti i prostorije za sastanke i vođenje turnira. Smještajni kapaciteti u neposrednoj blizini Akademije obuhvaćaju šest hotela, te apartmane i kampove za vrlo različite ciljane tržišne segmente.

Otvaranjem Akademije dodatno se obogaćuje ukupna turistička i sportska ponuda Umaga, Hrvatske i regije, posebno u predsezoni i postsezoni. Direktor Umag Tennis Academy Alen Greblo kao prednosti Akademije ističe geografsku blizinu najvažnijim tržištima regije, Italiji, Austriji i Njemačkoj, kao i dobru prometnu povezanost sa zračnim lukama, što Umag Tennis Academy čini privlačnom i za ljubitelje tenisa iz udaljenijih zemalja, poput Rusije i Velike Britanije.

Programi za sve uzraste i kategorije tenisača

Programi Umag Tennis Academy različitih su intenziteta,namijenjeni i djeci i odraslima, rekreativcima i natjecateljima, gostima Istraturista i građanima Umaga. Licencirani treneri znalci su tenisa s dugogodišnjim iskustvom, govore više stranih jezika i mogu se prilagoditi vrlo različitim razinama teniskih vještina.

Teniski kampovi za djecu održavat će se u kombinaciji sa smještajem ili bez smještaja, za uzraste od sedam do 18 godina starosti. Poluintenzivni program za djecu nazvan Fun, koji ne uključuje smještaj, sastoji se od dva sata teniskog treninga svaki dan od ponedjeljka do petka, s jednim trenerom na maksimalno četiri tenisača, uz sparing mečeve u organizaciji akademije i poduke iz strategije i taktike tenisa. Intenzivni program dodatno uključuje smještaj te četiri sata teniskog treninga svaki radni dan. Intenzivni ljetni kamp za tenisačice i tenisače od 10 do 18 godina dodatno uključuje i sve ostale hospitality usluge koje su na raspolaganju unutar akademije. Svi programi uključuju i usluge utvrđivanja aerobnih i anaerobnih sposobnosti u dijagnostičkom centru. Programi za odrasle tenisačice i tenisače koji žele unaprijediti svoju igru održavat će seu trajanju od dva, tri ili šest dana. Ponuđena su također dva programa: poluintenzivni s dva sata teniskog treninga dnevno i intenzivni s četiri sata dnevno, uz sve ostale usluge koje predviđaju teniski programi za djecu. Za one najambicioznije predviđeni su i privatni treninzi koji se mogu dogovoriti individualno ili grupno. Svakoga tjedna od lipnja do rujna u Tenis akademiji će se održavati i Weekend turniri, a najbolji će biti nagrađeni večerama, wellness tretmanima ili besplatnim treninzima.

U Akademiji će se godišnje organizirati i 10-tak međunarodnih turnira u organizaciji ITF-a i Tenis Europe. U listopadu i studenom Akademija je domaćin dva combined Futures turnira.