Umag, 11. srpnja 2022. godine – Mili Poljičak, jedan od najboljih juniora svijeta, koji je u nedjelju osvojio turnir u Wimbledonu i tako postao prvi hrvatski tenisač ikad koji je osvojio naslov na tom natjecanju u juniorskoj konkurenciji, nastupit će na 32. izdanju Plava Laguna Croatia Opena u Umagu. 


"Mili je od početka godine bio ozbiljan kandidat za pozivnice, ali naslovima u singlu u Wimbledonu te u parovima u Roland Garrosu odagnao je svaku sumnju. I prošle godine je u Umagu nastupio s pozivnicom, i to u konkurenciji parova, te oduševio u debiju. S obzirom da su i njegovi prethodnici, Marin Čilić i Borna Ćorić, dobivali priliku u glavnom ždrijebu Umaga u godini u kojoj su osvojili juniorske Grand Slamove, zaista nije bilo sumnje da je ovo prava odluka. Vjerujem da će Mili u obje konkurencije pokazati svoj najbolji tenis i zagorčati život bilo kojem protivniku", rekao je direktor umaškog ATP turnira Tomislav Poljak.


Plava Laguna Croatia Open Umag je na rasporedu od 22. do 31. srpnja, a Poljičak će biti jedan od najmanje dvojice hrvatskih tenisača u glavnom turniru u pojedinačnoj konkurenciji, nakon što je još ranije jedna dodijeljena hrvatskom Davis Cup reprezentativcu Borni Ćoriću.

"Poseban je osjećaj biti prvi Hrvat koji je osvojio juniorski Wimbledon. Naravno, presretan sam što je stigla i potvrda iz Umaga da ću dobiti pozivnice za singl i parove na kojima zahvaljujem organizatorima. Prošle sam godine osjetio umašku atmosferu kroz parove, a sada dolazim pun samopouzdanja i nadam se dobrim rezultatima", izjavio je Mili.

U konkurenciji parova Poljičak će nastupiti s Antonijom Šančićem. Prošle godine igrao je s Admirom Kalenderom, a nakon uspjeha u prvom kolu u četvrtfinalu su izgubili u dramatičnom meču (14:16 u trećem setu), propustivši četiri meč lopte. U pojedinačnoj konkurenciji najbolje rangirani igrači prijavljeni za turnir su branitelj naslova Španjolac Carlos Alcaraz (6. na ATP listi), Talijan Jannik Sinner (10.), Gruzijac Nikoloz Basilašvili (25.) i Danac Holger Rune (28.). Glavni turnir počet će u ponedjeljak, 25. srpnja. 

Ulaznice za centralni teren (ATP stadion Goran Ivanišević) već su u online prodaji, a za Grand Stand kupovat će se u ATP shopu. Ulaznice su dnevne i jamče praćenje svih mečeva koji su na rasporedu tijekom tog dana za to igralište. Više detalja o načinu kupovine dostupno je na poveznici https://www.croatiaopen.hr/hr/ulaznice-i-smjestaj/ulaznice-2022/.     

Novosti o turniru možete pratiti na društvenim mrežama turnira i na stranici www.croatiaopen.hr, a smještaj za vrijeme turnira potražiti na web stranici www.plavalaguna.com, naslovnog sponzora i vlasnika licence ovog prestižnog turnira.