Ljubljana, 15. srpnja 2022. godine – “Početak 32. izdanja turnira Plava Laguna Croatia Open sve je bliže, popis prijavljenih igrača jamči pravu tenisku poslasticu, a posebno nam je drago da se veliki prijatelj našeg turnira Aljaž Bedene vraća još jednom u Stella Maris. Nažalost, bit će mu to posljednji nastup, ali će nam uvijek biti dragi gost”, rekao je direktor umaškog ATP turnira Tomislav Poljak u Ljubljani na predstavljanju ovogodišnjeg natjecanja.

Španjolac Carlos Alcaraz, Talijani Jannik Sinner i Fabio Fognini, Danac Holger Rune, Gruzijac Nikoloz Basilašvili, hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić… najzvučnija su imena na turniru koji će u Umagu ponovno jamčiti vrhunski tenis.

“Kako sada stvari stoje, imat ćemo dvojicu igrača rangiranih među desetoricom najboljih na svijetu, Alcaraza i Sinnera. Naša strategija dovođenja mladih tenisača i davanje prve prilike u profesionalnom tenisu daje sjajne rezultate, jer uz spomenutu dvojicu imamo i Holgera Runea, koji bi također mogao napraviti vrhunsku karijeru, te 21-godišnjeg Argentinca Sebastiana Baeza, koji golemim koracima napreduje prema svjetskom vrhu”, rekao je Poljak i dodao: “Jako mi je drago i što će Aljaž Bedene ponovno biti s nama. U Umagu je prvi put zaigrao 2011. i u međuvremenu nije propustio nijedan turnir, što dovoljno govori o njegovoj vezi s nama. Svi znamo koliko je slovenskih navijača bilo na njegovim mečevima i nadam se da će ga doći podržati i u njegovom, po svemu sudeći, oproštajnom nastupu u Stella Maris Resortu.”

Aljaž Bedene je u Umagu u dva navrata bio četvrtfinalist (2013. i 2019.), a u oba navrata je gubio od igrača koji su dva dana nakon toga osvojili turnir, Tommyja Robreda i Dušana Lajovića.

„Umag mi je jedan od najdražih turnira. Atmosfera je odlična, uvijek sam imao veliku podršku navijača i ugodno se osjećao na turniru. Kako sada izgleda, ove godine ću nakon US Opena završiti profesionalnu karijeru, ali ću u Umagu svakako pokušati napraviti najviše što se može. Čak i ako to bude moj posljednji nastup sigurno ću se vratiti na neko od sljedećih izdanja“, rekao je Bedene.         

Plava Laguna Croatia Open Umag nije samo sportska manifestacija okupljena oko profesionalnog tenisa, već je postala manifestacija koja je motiv dolaska i za one koji ne uživaju samo u tenisu. Mečevi će se ove godine moći putem TV prijenosa gledati u više od 120 zemalja, putem 50 broadcastera pa se i ove godine očekuje više od 1.300 sati u internacionalnom TV prijenosu i digitalnom streamingu. Posebna zahvala ide Skupini Triglav koja je dugogodišnji partner Plava Laguna Croatia Open Umag, poručio je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

Predsjednik uprave Zavarovalnice Triglav, Andrej Slapar: „U Grupi Triglav predani smo sportu. Kako u Sloveniji tako i u regiji Adrija partneri smo vrhunskih sportskih organizacija, sportaša, organizatora sportskih priredbi na profesionalnoj i rekreativnoj razini. Stoga je dio naše vizije oduvijek bilo pružanje podrške sportskom i zdravom načinu života, što predstavlja i teniski turnir u Umagu čiji smo zlatni partner već od 2018. godine.“