Ovogodišnji, 2. Road To Umag by Podravka započet će turnirom u Požegi (18.-20. lipnja), nastaviti se idućeg vikenda u Karlovcu (25.-27. lipnja) i turnirom u Splitu (2.-4. srpnja), a kulminirati Mastersom u Umagu (21.-22. srpnja). U danima prije početka 32. izdanja umaškog ATP-a četvorica najuspješnijih će se na Mastersu boriti za pozivnicu za kvalifikacije Plava Laguna Croatia Opena Umag.

Turniri u organizaciji Teniskog kluba Požega, Teniskog kluba Karlovac i Teniskog kluba Split 1950 bit će dio kalendara Hrvatskog teniskog saveza, a pobjednici sva tri turnira te igrač koji kombinirano na njima osvoji najviše bodova za HTS-ovu rang-listu plasirat će se na završnicu u Umag. Polufinalni mečevi Mastersa odigrat će se u četvrtak, 21. srpnja, dok će finale biti na rasporedu u petak, 22. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima kao najbolja moguća najava službenog početka turnira.

"Nakon uspješnog prvog izdanja, Road To Umag by Podravka ide dalje. Prošla nam je godina pokazala da je ovaj format najpravedniji način da mladim hrvatskim igračima ponudimo šansu i na taj način ulažemo u hrvatski tenis" , kazao je Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag, i dodao: "Napravili smo neke manje preinake u formatu poslušavši prije svega sugestije igrača. Smanjili smo broj sudionika Mastersa sa šest na četiri, samim time i broj mečeva, a sve kako bi pobjednik bio što svježiji za ono što ga čeka u kvalifikacijama ATP-a. Također, za razliku od prošle godine kada smo za Masters podijelili tri pozivnice, ove godine to neće biti slučaj i put do Mastersa vodit će isključivo preko turnira u Požegi, Karlovcu i Splitu."

Prošlogodišnji pobjednik Road To Umag by Podravka bio je Matija Pecotić, koji je u zanimljivom finalu svladao Boža Baruna. Pecotić je na kraju u kvalifikacijama za Plava Laguna Croatia Open Umag zapeo u posljednjem kolu u veoma neizvjesnom meču protiv kasnijeg polufinalista, danas 54. igrača svijeta, Nijemca Daniela Altmaiera.

"Ovo je jedina prilika za osjetiti atmosferu ATP turnira u Hrvatskoj i igrati na vrhunskoj lokaciji kakva je Stella Maris. Turnir je bio fantastičan, igrači su bili odlični i zaista se stvorila prava turnirska atmosfera. Preporučio bih svima nastup na seriji Road To Umag by Podravka ", naglasio je Pecotić.