Tommy Robredo (31) novi je pobjednik Vegeta Croatia Opena! Veliki niz Fabija Fogninija započet u Stuttgartu stao je na brojci 13, Talijani u umaškim finalima i četvrti put ostaju praznih ruku.

Do desetog španjolskog naslova u Umagu i 12. naslova karijere iskusni je Španjolac stigao u najkraćem finalu u povijesti turnira. U svega 62 minute bilo je 6:0, 6:3 za Robreda, toliko gemova (15) odigrano je ovdje još samo u finalu 2009. kad je Nikolaj Davidenko pobijedio Juana Carlosa Ferrera (6:3, 6:0). Kao zanimljivost spomenimo da je Fognini u prvom setu osvojio svega šest poena, kao i daje u meču samo jednom uspio zadržati svoj servis.

"Presretan sam, nema puno ovakvih trenutaka u karijeri. Odigrao sam gotovo savršen meč, nisam osjećao nikakav pritisak. Fabio je u zadnjih 20 dana odigrao puno teških mečeva, bio sam daleko svježiji od njega. Nije važan rezultat kojim sam pobijedio, u finalima je uvijek najvažnija pobjeda. Igram tenis upravo zbog ovakvih trenutaka - prije meča imao sam 'žmarce' u trbuhu, tijelo mi je dalo znak da sam u finalu", otkrio je Robredo koji je 12. ovosezonski pobjednik ATP turnira stariji od 30 godina.

"Ne treba to biti čudno. Sport se mijenja, svaki tenisač danas puno radi na fizičkoj spremi i može dulje trajati nego ranije", kaže Robredo koji će se u odnosu na tjedan turnira kad je bio 28. na ATP listi sada biti pet ili šest pozicija bolji.

"Tommy je zaslužio ovu pobjedu. Razlog porazu vjerojatno je činjenica da sam u zadnje vrijeme odigrao previše mečeva. Imao sam velik tjedan, idem kući sretan iako sam malo razočaran zbog poraza u finalu. U svakom slučaju, ovo je tjedan koji će mi ostati urezan u pamćenju za sva vremena. Pokušat ću doći do naslova sljedeće godine", rekao je na kraju Fognini. 

_finale 05_peg _280713_Unutarnja