Četvrtu godinu zaredom, Istria Gourmet Festival, enogastronomska je kulisa sportskih događanja umaškog turnira prepuna bogatih okusa i mirisa Istre. Ove godine za sve posjetitelje IGF priprema i posebno iznenađenje - dolazak svjetski poznatih gastro i eno novinara iz SAD-a, Mikea De Simonea i Jeffa Jensenna, poznatijih kao i World Wine Guys.

World Wine Guysi profesionalno pišu o svojim putovanjima te o svojim gastronomskim i enološkim iskustvima diljem svijeta, njihovi se članci, kolumne i recenzije objavljuju u poznatim medijskim izdanjima poput The Huffington Posta, a ujedno su i urednici rubrike Entertaining and Lifestyle u jednom od najznačajnijih svjetskih vinskih magazina, Wine Enthusiastu.

U Istru se vraćaju po drugi put, no ovaj put s posebnim zadatkom. Osim uživanja u kulinarskim bogatstvima istarske regije i živopisnog prisjećanja na prethodni boravak u ovim predjelima Hrvatske, ovaj profesionalni dvojac će održati i promociju najnovije knjige "Wines of Southern Hemisphere: The Complete Guide," nagrađene 2012. od strane Gourmand International Award za najbolju knjigu godine o vinu u SAD-u. Nakon promocije, Mike i Jeff će se aktivno priključiti u program vinskih degustacija Skrivene čari istarskih vina na temu "Mlada malvazija" i time dodatno približiti svoje mišljenje o istarskim vinima. Ovaj jedinstveni susret umaške publike i vrhunskih stručnjaka idealan je način za promociju Istre i širenje glasa o istarskim delicijama diljem svijeta.

Druženje s World Wine Guysima i promocija knjige će se održati u srijedu, 24. srpnja s početkom u 20.00 sati u sklopu Taste Istria zone.