Mladi hrvatski tenisač Ante Pavić dobitnik je posljednje od tri pozivnice za 25. Vegeta Croatia Open, koji se održava u Umagu od 17. do 27. srpnja. Nakon što su pozvane mlade hrvatske teniske nade Borna Ćorić i Mate Delić, treća pozivnica očekivano je dodijeljena još jednom izrazito dobrom hrvatskom igraču koji u posljednje vrijeme ostvaruje odlične rezultate.

Kao trenutačno 138. igrač svijeta i četvrti hrvatski tenisač na ATP ljestvici, 25-godišnji Ante Pavić bilježi renking karijere. Pozivnicu za Umag zaslužio je ovogodišnjim nastupom na Wimbledonu, gdje je prošao tri kola kvalifikacija te u glavnom turniru pobijedio 55.  igrača svijeta Kolumbijca Alejandra Fallu.

Pavić je jedan od igrača na ATP Touru koji su najviše napredovali u protekloj godini. Pokazao je da ima potencijal za Top 100 te će mu nastup u oštroj konkurenciji na umaškom turniru zasigurno pomoći u daljnjem razvoju karijere. Među glavnim favoritima ove godine u Umagu su najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, branitelj naslova Tommy Robredo, pobjednik iz 2011. Alexandr Dolgopolov te lanjski finalist Fabio Fognini.