Jučer se u hotelu Meliá Coral održala radionica "O istarskoj rakiji" koju je vodio poznati talijanski sommelier Giuseppe Vaccarini, ujedno jedan od najboljih sommeliera svijeta. Na radionici su prisustvovali, između ostalih, i članovi Hrvatskog sommelier kluba i najpoznatiji istarski vinari koji su ovom prilikom mogli čuti mišljenje svjetskog autoriteta na temu poznate istarske grappe. Degustacija je bila podijeljena na dva dijela. Prvi dio bio je posvećen povijesti grappe i njenoj distribuciji u svijetu, dok je drugi dio bio rezerviran za degustaciju. Svi okupljeni imali su priliku degustirati šest grappa poznatog istarskog proizvođača, obitelji Rossi iz Vižinade, a okupljeni su uživali u grappi od malvazije i muškata, erba luigi, biski, medenici i travarici.
Giuseppe Vaccarini sommelier je sa zavidnom svjetskom karijerom. Nekadašnji predsjednik svjetske i talijanske udruge sommeliera te Trophée Ruinarta za najboljeg sommeliera Europe i nakon svojih predsjedničkih mandata u navedenim udrugama, aktivno sudjeluje u njihovom radu te predsjeda žirijima raznih nacionalnih i međunarodnih natjecanja. U gotovo 45 godina koliko se profesionalno bavi degustacijom i ocjenjivanjem vina, održao je nebrojeno mnogo radionica i mastera diljem svijeta, a svoje znanje istomišljenicima prenosi i u obliku brojnih autorskih knjiga prevedenih na nekoliko svjetskih jezika.
Jučer se u hotelu Meliá Coral održala radionica "O istarskoj rakiji" koju je vodio poznati talijanski sommelier Giuseppe Vaccarini, ujedno jedan od najboljih sommeliera svijeta. Na radionici su prisustvovali, između ostalih, i članovi Hrvatskog sommelier kluba i najpoznatiji istarski vinari...