Iako bi se konačni rezultat četvrtfinalnog dana na 25. Vegeta Croatia Openu, gledan samo kroz brojke, mogao smatrati polovičnim, hrvatski je tenis zapravo izišao kao veliki dobitnik. Marin Čilić impresivnom je izvedbom protiv Lukasa Rosola pokazao da je na putu povratka među prvih deset najboljih na svijetu, dok je Borna Ćorić, unatoč porazu od Fabija Fognina, demonstrirao ne samo svu raskoš svog talenta, nego i mentalnu čvrstinu kakva se inače ne viđa kod tako mladih igrača.

Priznaje to i Fognini. "Borna je igrao odlično, bio je jak protivnik. Realno, igrao je bolje od mene. Da je dobio tie break u drugom setu, mislim da bi pobijedio. Imao je odličan backhand, ali ja sam smogao snage kada se i nisam osjećao dobro. U trećem setu sam se vratio, do tada nisam bio siguran hoću li pobijediti", rekao je Fognini. U Ćoriću vidi veliki potencijal. "Mislim da je na putu da postane odličan igrač. Ne sjećam se točno kako sam ja igrao u njegovim godinama, ali mislim da nisam igrao ni ATP turnire, a kamoli ovako daleko stizao", kaže Fognini.

Polufinale Čilića i Robreda moglo bi se nazvati finalom prije finala, iako zavidan niz pobjeda Pabla Cuevasa u zadnjih nekoliko tjedana obećava uzbudljiv meč protiv Fogninija. Obojica će u svoje mečeve ući iscrpljeni: Fognini zbog gotovo trosatnog meča protiv Ćorića, a Cuevas nakon polufinalne igre parova koja je završila iza ponoći.