„Uz sve najbolje hrvatske parove, prijave su stigle iz Slovenije, Mađarske, Belgije, Italije ali i iz Čilea. Imamo zasad prijavljenih 41 par u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali kako su prijave otvorene do danas, vjerujemo da ćemo premašiti brojku od ukupno preko stotinu natjecatelja. Inače, nema ograničenja što se tiče prijava, odnosno mogu se prijaviti i nelicencirani igrači, rekreativci, turisti. Štoviše, svi zainteresirani mogu doći na teren u Stella Marisu i besplatno se okušati u padelu, čekat će ih i reketi i loptice, ali i naše stručne osobe koje će ih uputiti u pravila igre“, kaže Tomislav Margeta, predsjednik Hrvatskog padel saveza.

Dio mečeva će se prvi dan igrati u Umag Padel Centru, smještenom neposredno uz umašku ATP zonu, dok će se završnica u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, odvijati svega nekoliko metara od Stadiona Goran Ivanišević. Za tu su priliku organizatori, u suradnji s tvrtkom Edel Sport, koja je i naslovni sponzor turnira, postavili i poseban teren potreban za padel, koji se osim čelične konstrukcije sastoji i od posebne podloge. Igra se, naime, na vrsti umjetne trave pomiješane s određenom količinom kvarcnog pijeska.

Baš kao i teniski teren, i padel teren ima reflektore čime su omogućeni i noćni mečevi, što svakako daje dodatnu draž ovom ionako vrlo atraktivnom sportu.

„Okruženje Plava Laguna Croatia Opena Umag i svega što ga prati, plus vrhunac turističke sezone sigurno će pomoći u promociji i popularizaciji našeg sporta zbog čeka smo iznimno zahvalni Plavoj Laguni kao organizatoru turnira“ dodaje Margeta.

Ovo je inače drugo izdanje turnira, koji je u kalendaru Hrvatskog padel saveza te se boduje za nacionalnu rang-listu. Svim parovima osigurana su minimalno dva meča, jer poraženi iz prvog kola nastavit će natjecanje u utješnom dijelu turnira. Ovo će biti prvi padel turnir u Hrvatskoj koji će imati i novčani nagradni fond u iznosu od tisuću eura, pored uobičajenih nagrada sponzora i pehara.

Među glavnim favoritima turnira su aktualni prvaci Hrvatske na otvorenom, Luka Belić i Roko Glasnović, te aktualni prvaci u dvorani, Boran Poljančić i Arthur Vašarević, koji će ujedno biti i prvi, odnosno drugi nositelji.

Mečevi kreću u petak, subota poslijepodne (od 17 sati) rezervirana je za četvrtfinala na terenu u Stella Marisu, gdje će se u nedjelju prijepodne (10 sati) igrati polufinala, a poslijepodne (16.30 sati) i finala. Prijaviti se može još danas na poveznici.