Zabavni dio turnira ove godine uključuje više od 100 sati programa kojeg će, uz brojne novosti, obilježiti nastupi najboljih domaćih i stranih glazbenika. Ove godine će se po prvi puta održati ATP Unplugged večeri gdje će nastupiti izvođači poput Damira Urbana, Elementala i Franke Batelić. Vrhunsku zabavu za sve posjetitelje jamči program na ATP Pary Stageu gdje će koncert otvaranja 20.7. održati velika domaća zvijezda Tony Cetinski a 27.7. prvi hrvatski nastup rezerviran je za svjetski poznatu glazbenicu Gabrielle. Kao poklon svim posjetiteljima i građanima Umaga, omogućen je slobodan ulaz na sva događanja.

Kasnovečernji program na ATP Party Stageu rezerviran je za ljubitelje elektronske glazbe. Ove godine umašku će publiku rasplesati Thomas Gold, jedan od najuzbudljivijih DJ-eva na svjetskoj klupskoj sceni.

Gold se pojavio na svjetskoj sceni elektronske glazbe još 2006. Kao producent koji prekoračuje granice žanrova, proizveo je širok raspon radova, od tech housa na etiketi Toolroom Recordsa do progressive housea na Dirty South's Phazing. Remiksevima hitova Adele, Lady Gage, Miikea Snowa, čak i Fat Boy Slima, demonstrirao je producentski talent koji će ga iznijeti do najviših DJ razina. Slavu mu je ipak donijela njegova originalna pjesma "Sing2Me" objavljena prošle godine na etiketi Axtone Recordsa na Winter Music konferenciji u Miamiju. "Uvijek mi se sviđala house glazba, jer volim njezine vokale, instrumente i energiju koju stvara", kaže Thomas. "Najviše mi se sviđa što je to vrlo pozitivna glazba, ritam na koji volim plesati."

Uzlet u karijeri dogodio mu se nakon što se sprijateljio s mafijom. Swedish House Mafijom. Ulazak u SHM obitelj na etiketi Axtone Records katapultirao je Golda na Fanfare Bus svjetsku turneju, u Fanfare! radijsku emisiju na satelitskom radiju Sirius XM i do statusa resident DJ-a u novom Light Nightclubu u Mandalicu Bay hotelu u Las Vegasu.

Gold je privržen različitim stilovima: u osnovi su uvijek house i progressive house, ali s utjecajima trancea, techna, minimala i tribala. Dominiraju bubnjevi i poletne melodijske linije, a za razliku od većina ostalih DJ-eva, Gold nastupa i u pratnji živih glazbenika, bubnjara i trubača.

"Umijeće DJ-a jednako je zahtjevno kao i posao producenta, ako ne i zahtjevnije. Kao producent morate reproducirati zvukove koji su prethodno snimljeni u studiju, ali kao DJ morate uspostaviti kontakt s publikom i osjetiti njihove želje, jer ne svirate za sebe, nego za njih", kaže Thomas Gold.

Umaška publika zna što je elektronska glazba. Thomas Gold zna uspostaviti kontakt s publikom.
Eto recepta za još jednu uzbudljivu noć u Umagu u petak 26. srpnja na ATP Dance Areni!

> Thomas Gold Youtube kanal