Jubilarni 25. Vegeta Croatia Open svečano se otvara 19. srpnja u 20 sati na ATP stadionu u Umagu. Ove godine, povodom važne obljetnice, svečanost obilježava atraktivni egzibicijski meč velikana tenisa, nakon kojega slijedi koncert Hladnog piva.

Na ATP stadionu vidjet ćemo, s početkom u 21 sat, neke od najboljih tenisača koju su igrali u Umagu u ovih 25 godina. Velikan hrvatskog tenisa Goran Ivanišević vraća se na ATP stadion prvi put nakon umaškog turnira 1990. godine, kada je u finalu izgubio od prvog pobjednika turnira Gorana Prpića. Povratak Thomasa Mustera podsjetit će publiku na neka davna i slavna vremena: trostruki pobjednik u samim počecima turnira, austrijski "kralj školjke" ostavio je iznimno dubok trag u povijesti umaškog turnira. Henri Leconte bio je pobjednik Davis Cupa i finalist Roland Garrosa, a danas je vrlo cijenjeni komentator teniskih mečeva na svjetskim televizijama. Njegov standardni partner na terenu je francuski Iranac Mansour Bahrami, prije 25 godina finalist igre parova na Roland Garrosu, koji će biti i najstariji sudionik egzibicijskog meča u Umagu.

Čast da svojim koncertom odmah nakon egzibicijskog meča otvore 25. Vegeta Croatia Open pripala je najomiljenijim hrvatskim, pa i regionalnim rokerima. Svaki nastup Hladnog piva svečanost je žestoke i brze svirke, nema sumnje da će tako biti i u Umagu i da će u koncertu uživati tisuće gostiju.
Ulaz je, kao i svake godine, besplatan.

Hladnopivo -small

Svečanim otvorenjem turnira otvara se i Fan zona, ove godine s još više sadržaja za ljubitelje tenisa, kao i zona Taste Istria, uz prezentaciju programa vinskih degustacija "Skrivene čari istarskih vina".