Televizijski gledatelji u čak 170 zemalja svijeta ovoga su ljeta gledali mečeve 24. Vegeta Croatia Opena, održanog u Umagu od 18. do 28. srpnja, pokazala su prva izvješća o medijskom praćenju najstarijeg i najuglednijeg hrvatskog ATP turnira. To je značajan porast, s obzirom da su mečevi prošlogodišnjeg umaškog turnira prenošeni u 139 zemalja svijeta.

Uz Hrvatsku radioteleviziju, sliku iz Umaga emitiralo je 26 televizijskih postaja, što je sedam TV postaja više nego lani. Ukupni potencijalni doseg gledateljstva iznosio je 157,5 milijuna kućanstava, u usporedbi sa 140 milijuna kućanstava u 2012. godini.

Mečevi iz Umaga prenošeni su na sva najvažnija hrvatska emitivna tržišta - u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, zemljama bivše Jugoslavije - ali i u udaljenijim zemljama poput Rusije i Poljske. Umaški ATP turnir ove je godine posjetilo više od 70.000 posjetitelja, od čega ih je više od 15.000 pratilo finalni meč i pobjedu Španjolca Tommyja Robreda nad Talijanom Fabiom Fogninijem.