Talijan Andreas Seppi i Argentinac Horacio Zeballos treći su četvrtfinalni par 24. Vegeta Croatia Opena u Umagu. Drugi nositelj Seppi do četvrtfinala je došao brzo, nakon samo jednog sata i četiri minute, kada je njegov protivnik, Austrijanac Andreas Haider-Maurer, predao meč zbog bolova u donjem dijelu leđa. Rezultat je u tom trenutku bio 6:1, 4:0 za Seppija.

U argentinskom derbiju do pobjednika se došlo nakon tri seta koja su trajala dva sata i 17 minuta. Iako je Berlocq, 43. igrač svijeta i osmi nositelj u Umagu, dobio prvi set, Zeballos je potom sve preokrenuo i probio se u četvrtfinale konačnim rezultatom 3:6, 6:3, 6:2.

Zadnju dvojicu četvrtfinalista dobit ćemo nakon večernjih mečeva u kojima igraju četvrti nositelj i pobjednik iz 2011., Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, protiv Slovenca Aljaža Bedenea, te peti nositelj Tommy Robredo protiv  Viktora Troickog, koji je u prvom kolu izbacio Antonija Veića.

U prva dva četvrtfinala sinoć su se plasirali Španjolac Albert Montanes i Francuz Gael Monfils, te Talijan Fabio Fognini i Slovak Martin Kližan.