Na 32. izdanju ATP turnira očekuje se povratak najveće nove zvijezde svjetskog tenisa, šestog igrača s ATP liste i trenutno jednog od najpopularnijih sportaša svijeta!

"Potvrda Carlosova povratka nagrada je za višegodišnji rad ljudi koji vode Plava Laguna Croatia Open Umag. Alcaraza smo prepoznali kao 15-godišnjaka i ponudili njegovu timu, predvođenom legendarnim Juanom Carlosom Ferrerom, pozivnicu za kvalifikacije 2019. godine te višegodišnju suradnju. Upravo zato imamo privilegij biti dio njegove bajke i ponovno ga ugostiti u Umagu, Istri i Hrvatskoj“, rekao je direktor turnira Tomislav Poljak i dodao: "Uvijek smo vjerovali da će Carlos biti veliki igrač, ali nitko nije mogao predvidjeti da će se stvari razvijati ovakvom brzinom. Do Umaga ga čeka još dosta izazova. Mnogi ga vide i kao jednog od glavnih favorita u Roland Garrosu. Čvrsto vjerujemo da će svim ljubiteljima tenisa u tjednima koji dolaze ispisati još bolju pozivnicu za dolazak u Stella Maris krajem srpnja.“

Raduje nas još jedno izdanje Plava Laguna Croatia Open Umag, koje će vjerujem biti u sportskom smislu jedno od boljih do sada. U novoj ediciji tradicionalnog ATP turnira pripremamo i bogat gastronomski i zabavni program koji će biti vrhunski u skladu s onime što se od Umaga i očekuje. Plava Laguna je ponosni organizator i sponzor najvećeg teniskog turnira u Hrvatskoj, a s obzirom da smo prije svega turistička kuća, svim našim gostima na turniru prije svega želimo da se dobro zabave na našim igralištima za odmor“, najavio je turnir predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Umag će i ove godine biti centar tenisa u kojem će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te treći ITF turnir tenisača u kolicima, a nastavlja se i Road to Umag, serija turnira po Hrvatskoj koja svoje finale ima na umaškom turniru.