UMAG, 18. travnja 2023. – Serijal Road to Umag by Podravka u 2023. godini postaje tradicionalna uvertira jedinom hrvatskom ATP turniru - Plava Laguna Croatia Open Umag. Izdanje serijala pretkvalifikacijskih turnira i u svom trećem izdanju dat će priliku najboljim hrvatskim tenisačima za dolazak među elitu teniskog svijeta.

Hrvatski tenisači ove će godine svoje nastupe na 3. izdanju Road to Umag by Podravka započeti turnirom u Splitu (22.-24. travnja), potom slijede Karlovac (24.- 26. lipnja) i Samobor (1.-3. srpnja). Četvorica najuspješnijih igrača na serijalu Road to Umag by Podravka svoju će završnicu igrati na finalnom Mastersu u Umagu, gdje će se boriti za pozivnicu kojom će ostvariti plasman u kvalifikacije Plava Laguna Croatia Open turnira. Polufinalni mečevi Mastersa u Umagu odigrat će se u četvrtak, 20. srpnja 2023., a finale će biti na rasporedu u petak, 21. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima kao odlična najava službenog početka turnira.

Tako je HTS-ov kalendar i ove godine bogatiji za tri turnira iz serijala Road to Umag by Podravka, te će se turniri u organizaciji Teniskog kluba Split, Teniskog kluba Karlovac i Teniskog kluba Samobor bodovati i za hrvatsku rang listu. Igrači koji ostvare pobjedu na turnirima Road to Umag by Podravka  kvalificirat će se na završni Masters u Umagu, dok će ostali polufinalisti biti određeni zbrojem ostvarenih bodova na sva tri turnira.

Direktorica izvršnog odbora umaškog turnira Arlen Brozić ovom je prilikom naglasila: :„Plava Laguna kontinuirano ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture. Kao organizatori jedinog hrvatskog ATP Turnira, posebno smo ponosni što hrvatskim teniskim talentima možemo osigurati iskustvo elitnog ranga profesionalnog tenisa. Road to Umag by Podravka  je inicijativa s kojom se dodatno unaprjeđuje povezanost umaškog ATP turnira i naših tenisača. Ponosni smo na tu suradnju i vjerujemo da će Plava Laguna Croatia Open Umag nastaviti biti snažan poticaj hrvatskom tenisu.“

Direktor ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, Tomislav Poljak: „Ovo će biti još jedna prilika za sve hrvatske igrače da se izbore za igranje na najvišoj profesionalnoj razini. Svima dajemo mogućnost da budu sudionici turnira u Umagu. Zahvaljujem se svim klubovima koji sudjeluju u organizaciji, a među njima u ovom trenutku najviše Teniskom klubu Požega, koji je bio s nama prve dvije godine. Također bih poželio dobrodošlicu Teniskom klubu Samobor 1890, koji je novi organizator od ove sezone. Drago mi je da su prethodna izdanja ovog serijala odlično prihvaćena i mislim da se ideja pokazala kao pun pogodak.“  

Prošlogodišnji pobjednik Matija Pecotić drugu je godinu zaredom postao pobjednikom serije turnira Road to Umag by Podravka, svladavši u finalu Domagoja Bilješka sa 6:1, 6:4. Novosti o umaškom ATP turniru možete pratiti na društvenim mrežama turnira i na stranici www.croatiaopen.hr, a ulaznice za glavni dio ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag  su u prodaji na poveznici službenog webshopa.