Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo 25. Vegeta Croatia Opena Umag teniskog turnira, čiji je pokrovitelj od samog početka.  U izaslanstvu su bili Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković, Član Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić, Predsjednik Uprave Istraturista Željko Kukurin, Gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i direktor turnira Vanja Božičković.

Članovi izaslanstva upoznali su predsjednika Josipovića s pripremama za ovogodišnji jubilarni turnir koji će se održati od 17. do 27. srpnja. Lista igrača ponovno je iznimno jaka, na njoj su tri bivša pobjednika turnira, na čelu s najboljim hrvatskim tenisačem Marinom Čilićem. Jubilej će u sportskom dijelu programa uveličati svojim egzibicijskim mečom četvorica velikana svjetskog tenisa - Goran Ivanišević, Thomas Muster, Henri Leconte i Mansour Bahrami.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako je u 25 godina održavanja umaški turnir izrastao u jedan od najznačajnijih sportskih i društvenih događaja u Hrvatskoj. Posebno je podržao inovativno spajanje vrhunskog sporta sa zabavom i autohtonom gourmet ponudom, čime umaški turnir daje veliki doprinos promociji Umaga, Istre i Hrvatske kao turističkih destinacija visoke kvalitete. Toj promociji predsjednik je dao i svoj osobni doprinos u zadnje dvije godine, dodijelivši trofej ATP vina pobjednicima vinskih degustacija koje se održavaju tijekom turnira.

Kao pokrovitelj umaškog turnira, predsjednik Josipović svake je godine pratio iz počasne lože finalne susrete te pobjednicima uručio pokal. U znak zahvalnosti, izaslanstvo umaškog turnira poklonilo je predsjedniku malu repliku pobjedničkog pokala, izražavajući nadu da će i ove godine posjetiti Umag i nazočiti finalnom meču 25. Vegeta Croatia Opena.