Mlade hrvatske teniske nade Mate Pavić i Borna Ćorić dobili su pozivnice za 24. Vegeta Croatia Open, koji se održava u Umagu od 18. do 28. srpnja. Treću pozivnicu će direktor Vanja Božičković dodijeliti pred sam početak turnira.

Mate Pavić prošle je godine u potpunosti ispunio očekivanja organizatora umaškog turnira, senzacionalnom pobjedom u prvom kolu nad Juanom Carlosom Ferrerom, nekadašnjim najboljim igračem na svijetu i pobjednikom Umaga. "Mate je član Davis Cup reprezentacije Hrvatske, a u ovoj godini je ostvario svoj najbolji ATP ranking u karijeri, 295. mjesto. Stoga nije bilo nikakve dileme da ponovno zaslužuje pozivnicu za Umag", istaknuo je Božičković.

Trenutačno šesti junior svijeta, 16-godišnji Borna Ćorić ove je godine osvojio naslov na Futuresu koji se igrao na zemljanoj podlozi u Velikoj Britaniji. Na Australian Openu i Roland Garrosu stigao je do polufinala, a nedavno u Wimbledonu do četvrtfinala. "Borna je najperspektivniji hrvatski junior, budućnost našeg tenisa. Nastup na glavnom turniru u Umagu bit će mu veliko iskustvo, vjerujem da će mu igranje Umaga pomoći u razvoju karijere", kaže direktor umaškog turnira.

Mladi hrvatski tenisači u Umagu će odmjeriti snage s impresivnom konkurencijom, predvođenom braniteljem naslova Marinom Čilićem i devetim igračem svijeta Richardom Gasquetom. Vraćaju se i bivši pobjednici turnira Alexandr Dolgopolov i Fernando Verdasco, a prvi put dolazi Poljak Jerzy Janowicz, nedavni polufinalist Wimbledona, te Francuz Gael Monfils, jedan od najatraktivnijih igrača na ATP Touru.