Urugvajac Pablo Cuevas senzacionalni je pobjednik 25. Vegeta Croatia Opena, prvi kvalifikant kojemu je to uspjelo nakon pune 23 godine.

Cuevas je tako osvojio drugi ATP turnir uzastopno i zabilježio trinaestu pobjedu za redom. Pobjednik nad našim Matom Delićem u prvom kolu i nad prvim nositeljem Fabijom Fogninijem u polufinalu, Cuevas je uvjerljivo nadigrao branitelja naslova Tommyja Robreda u dva seta (6:3, 6:4) i tako ponovio pothvat Ukrajinca Dimitrija Poljakova iz 1991. Prvi je Urugvajac koji je podigao pobjednički pehar u Umagu i drugi kvalifikant koji je ove godine osvojio ATP turnir.

Jubilarni 25. Vegeta Croatia Open privukao je veliki interes ljubitelja tenisa iz cijeloga svijeta. Turnir je tijekom deset dana posjetilo 80.000 ljudi koji su mogli uživati u mnoštvu uzbudljivih mečeva. Iznimno je posjećen bio i program Istria Gourmet Festivala, kao i koncerti ATP Party Nights, na kojima su svake večeri bile tisuće ljudi.

Slavlje 511_peg _270714

Cuevas: pobjedu u Umagu nisam ni sanjao
"S jednim osvojenim turnirom bio ih sretan, ali s dva sam presretan", izjavio je novi pobjednik Umaga Pablo Cuevas, koji je dva tjedna ranije osvojio i turnir u Bastadu. Ipak, i nakon dva osvojena ATP World Tour turnira, on putuje na Challenger, jer je planirao igrati taj turnir kada je bio 111. na svijetu, a nakon Umaga popet će se negdje oko Top 40.

Je li ikada ranije u karijeri imao 13 pobjeda za redom?. "Nikada. Ovdje sam cijeli tjedan bio izuzetno fokusiran i dosljedno igrao svoju igru. I to me dovelo do cilja", rekao je.

Pobjeda u finalu protiv Tommyja Robreda posebno mu je draga. "Robredo je sjajan igrač, posebno na zemlji, zbog toga mi je ova pobjeda još veća i važnija."

Cuevas dvije godine nije igrao zbog teške ozljede i operacije koju je imao. "U to vrijeme nisam ni pomišljao da bih se mogao vratiti ovako visoko na ljestvici. Čak niti na pozicije koje sam ranije zauzimao".

Hoće li nakon ovakvog niza pobjeda u Urugvaju postati popularniji i od nogometaša Luisa Suareza? "Ha, ha, čisto sumnjam. Nogomet je u Urugvaju puno popularniji od tenisa, pa će Suarez sigurno ostati popularniji od mene".

Pobjedu u Umagu Cuevas ne planira odmah proslaviti, s obzirom da je pred njim sljedeći turnir. "Umoran sam nakon dva turnira, pa ću proslaviti s obitelji kad se vratim u Urugvaj", rekao je pobjednik 25. Vegeta Croatia Opena.