Otvoren je natječaj za hostese umaškog Vegeta Croatia Opena. Do zaključno 1. srpnja 2013. stotinjak djevojaka iz Hrvatske i regije dobit će priliku postati dijelom 24. izdanja najvećeg hrvatskog teniskog turnira i steći dragocjeno iskustvo rada na velikom događanju međunarodnog karaktera.

Hostese su nedvojbeno zaštitna lica i najljepša strana umaškog turnira, stoga ne čudi velik interes djevojaka za poziciju ATP hostese. Tradicionalno najveći broj prijava dolazi iz Osijeka i Zagreba, a uglavnom se prijavljuju studentice 1. i 2. godine studija ekonomije i turizma. U zadnjih desetak godina u ovom se idealnom ljetnom poslu okušalo više od tisuću djevojaka.
Bitno je istaknuti kako hostese Vegeta Croatia Opena nisu samo zaštitna lica turnira. One su i nezamjenjivi dio organizacijskog tima kojega čini čak 400 ljudi i imaju vrlo odgovorne funkcije u 10-tak različitih službi - bilo da su vezane uz organizaciju turnira (Ticket office, Welcome office, Press…), sportske hostese na stadionu (ulazi i lože, players desk…) ili kao dio službi u dodatnim sadržajima turnira izvan stadiona (Istria Gourmet Festival, ATP Party Nights). Ove je godine novitet služba Social media koja će se baviti novim medijima, tj. osmišljavati i postavljati zanimljive sadržaje na web, Facebook i Twitter stranicu turnira.

Prvi korak do posla ATP hostese je online prijava putem formulara dostupnog na webu i Facebook stranicama turnira, stoga se pozivaju sve punoljetne, komunikativne djevojke, koje aktivno koriste engleski jezik i vole tenis da se prijave. Kako je interes svake godine sve veći te se za poziciju ATP hostese prijavljuju djevojke iz svih dijelova Hrvatske, ali i regije, dodatno će se prilikom odabira vrednovati redovno studiranje, aktivno poznavanje još jednog stranog jezika te poznavanja svijeta tenisa. Po prijavi potrebno je sačekati povratnu informaciju, a djevojke će zatim proći finalan odabir na castinzima koji će se održati u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Puli u lipnju.