Tako se već sada, nepuna tri mjeseca prije početka turnira, može reći da će biti bogat velikim teniskim zvijezdama.

Sva trojica do sada najavljenih igrača su tijekom karijere osvojili pregršt naslova na najvećim turnirima, a zajedničko svima njima je da su u jednom trenutku karijere došli do čak trećeg mjesta na pojedinačnoj ATP listi. Također, sva trojica se mogu pohvaliti da su osvojili naslove na Grand Slam turnirima. Plava Laguna jako puno ulaže u turnir koji je u posljednjih nekoliko godina podignut na izrazito visok sportski nivo na kojem svakako želimo da ostane. Biti će još dobrih vijesti o igračima na turniru u ovoj godini, a i izvan teniskih terena očekuje se jednako kvalitetan zabavni i sportski program“, ističe predsjednik Organizacijskog turnira Croatia Open Umag i predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Više od desetljeća čekali smo da neki od aktualnih Grand Slam pobjednika zaigra na našem turniru, a ove smo godine dočekali čak trojicu, i k tome još i trojicu bivših pobjednika Umaga. Prepoznali smo mogućnost koja nam se otvorila na tržištu i iskoristili je kako bismo, nakon Wawrinke, dogovorili i dolazak Marina Čilića i Dominica Thiema. Marin je na putu povratka nakon ozljede i izuzetno smo zadovoljni što mu se Umag ove godine uklapa u raspored turnira. Što se Dominica tiče, mučio se s ozljedom i povratkom u pravu formu, ali je na nekoliko posljednjih turnira, pogotovo u meču protiv Tsitsipasa u Madridu, pokazao da je vrlo blizu svoje najbolje razine. Vjerujem da će do Umaga sva trojica biti na još višoj razini i da će svim gledateljima priuštiti pravi teniski spektakl“, rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

Marinu će ovo biti sedmi nastup u Umagu, a osim osvojenog naslova 2012. može se pohvaliti i plasmanom u finale godinu prije toga. Također, bio je polufinalist 2014. Thiem je, s druge strane, samo jednom igrao u Stella Marisu, tako da je njegov učinak na turniru savršen, jednako kao i njegova sunarodnjaka Thomasa Mustera, trostrukog osvajača Umaga.

Ovogodišnji Plava Laguna Croatia Open Umag tako će ponovno plijeniti pažnju vrhunskim tenisom, a svi koji žele osigurati svoje mjesto na spektaklu u Stella Marisu, mogu osigurati svoju ulaznicu na službenom webshopu. Detaljnije informacije o ulaznicama potražite ovdje.