Ideja je bila da se napravi rekreativni ambijent koji bi bio dopuna programa ovog lijepog ATP turnira. Mislim da će biti zanimljivo, jer je došlo dosta prijatelja i poznatih osoba iz svih sfera društvenog života koji vole i gledati i igrati tenis. Ovo je sjajno mjesto da se takav turnir održi, a nadamo se da će postati tradicionalan”, rekao je Marić.

Izvlačenje za Umag Stars Open napravljeno je za obje konkurencije (pojedinačno i parovi) i sada je sve spremno za početak natjecanja. Igrat će se na terenima 6 i 7, “dok god bude danjeg svjetla”.

Ove godine po prvi puta u Umagu održat će se i turnir ITF Wheelchair Tennis Croatia Open by HEP.

Sve je počelo prošle godine kad sam sudjelovao na jednoj od tribina “’Razgovori o sportu’, a potom su direktorica izvršnog odbora turnira Arlen Brozić i naš sponzor HEP predložili održavanje ovog turnira”, rekao je Anto Joskić, najbolji hrvatski tenisač u kolicima i sudionik ovog turnira.
Nastupit će desetorica igrača, a natjecanje će se odvijati na igralištima Umag Academy u prvoj fazi, dok će završnica biti na Grandstandu u Stella Marisu. U Hrvatskom savezu tenisača u kolicima smatraju da je ovakav turnir, koji je dio ATP turnira, savršen primjer integracije osoba s invalidnošću u društvo.

Više informacija o ostalim sportskim događanjima tijekom godine u Umagu potražite na www.coloursofistria.com.