Osim sjajnog tenisa, u Umagu ćemo ove godine moći gledati i sjajan popratni program. „Umag je uvijek bio centar tenisa i grad sporta, s Plava Laguna Croatia Open Umagom ostvarena je jedna nova dimenzija i Umag doista na deset dana postaje ne samo sportsko središte, već i mjesto sjajne energije te najkvalitetnije eno i gastronomske scene koju Istra ima za ponuditi. Radujemo se svima koji će u Umag doći zbog tenisa i vjerujem da ćemo biti sjajni domaćini svim teniskim zvijezdama na terenu i zvan njega“, naglasio je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

"Nakon što je Carlos Alcaraz potvrdio nastup na ovogodišnjem turniru, s velikim zadovoljstvom mogu najaviti dolazak još jedne velike teniske zvijezde današnjice, Talijana Jannika Sinnera. Prije tri godine dali smo mu pozivnicu za glavni turnir, jer smo ga prepoznali kao igrača kojeg čeka vrhunska karijera, a sada ćemo ga ponovno moći pozdraviti, ali ovaj put kao tenisača koji već ima nekoliko sjajnih ostvarenja. Prošlu sezonu završio je kao najmlađi igrač među deset najboljih na ATP listi još od Del Potra 2008., igrao je u finalu Masters 1000 turnira u Miamiju, osvojio pet ATP naslova, bio pobjednik Next Gen ATP Finalsa... Jannik je igrač koji spada među najveće teniske talente današnjice, a njegovim dolaskom još više ćemo ojačati turnir. Siguran sam da nas čeka tjedan vrhunskog tenisa u posljednjem tjednu srpnja, jer ovakve zvijezde obećavaju turnir na najvišoj razini", rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

Ovogodišnji Plava Laguna Croatia Open Umag tako će ponovno plijeniti pažnju vrhunskim tenisom, a svi koji žele osigurati svoje mjesto na spektaklu u Stella Marisu mogu to učiniti od 27. svibnja, kada će početi prodaja ulaznica. Za centralni teren (ATP stadion Goran Ivanišević) bit će u online prodaji, a za Grand Stand ulaznice će se kupovati u ATP shopu.

Ulaznice su dnevne i jamče praćenje svih mečeva koji su na rasporedu tijekom tog dana za to igralište. Više detalja o ulaznicama ove godine pogledajte ovdje.

Umag će i ove godine biti centar tenisa u kojem će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te treći ITF turnir tenisača u kolicima, a nastavlja se i Road to Umag, serija turnira po Hrvatskoj koja svoje finale ima na umaškom turniru.