Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić vratio se u Umag, nakon jedne godine stanke. Ove godine prvi je put igrao u četvrtfinalu Wimbledona, gdje je tijesno izgubio od najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića.

Kako je izgledalo razdoblje nakon toga?
- Nakon Wimbledona uzeo sam 6-7 dana odmora. Taj europski dio sezone bio je jako naporan, igrao sam puno turnira. Wimbledon možda nije bio toliko fizički, koliko psihički naporan. Od ponedjeljka smo Goran Ivanišević i ja tu u Umagu, treniramo po suncu u Umag Tennis Academyju i pokušavamo se priviknuti, ali nije lako. Goran nas lomi na treninzima, ali ne damo se. Mislim da će mi dobro doći ovo razdoblje za nastavak sezone - vjeruje Marin.

Bi li se uopće vraćao na zemlju u ovom dijelu sezone da se ne radi o Umagu?
- Iskreno, ne. Zemlja mi je najslabija i najzahtjevnija podloga. Ima puno drugih turnira, ali ovo je ipak domaći turnir i teško ga je propustiti.

Marin je gotovo vršnjak umaškog turnira, ali ipak malo mlađi. Početaka turnira stoga se i ne sjeća, bio je premali.
- Ne znam što sam tada radio. Vjerojatno sam bacao balone oko kuće. To ću morati pitati roditelje, nisam imao ni dvije godine tada - kaže Marin, kojemu se put do završnice u Umagu znatno olakšao nakon odustajanja Alexandra Dolgopolova.

- Zadnjih dana otkazalo je nekoliko dobrih igrača tako da se malo oslobodio ždrijeb. Od preostalih igrača izdvojio bih Fabija Fogninija i Tommyja Robreda, kao ipak najkvalitetnije igrače. Na umaškoj zemlji nije svakome lako igrati, tako da mislim da će "igrači betona" dosta teško proći - predviđa Marin.

Na početku turnira vrlo je optimističan, jer je cijeli prošli tjedan samo trenirao. Nije se, kaže, stigao još ni okupati u moru, ali vjeruje da će biti vremena za to nakon turnira.