Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić potvrdio je svoje sudjelovanje na jubilarnom 25. Vegeta Croatia Openu, koji će se održati od 17. do 27. srpnja. Čilić je 2012. osvojio turnir čime je nakon 22 godine postao još jedan hrvatski igrač osvajač ATP Umaga.

Trenutačno 26. igrač svijeta, Čilić je ove sezone osvojio već dva turnira te igrao jedno finale, što dokazuje da je njegov cilj ponovno biti među top 10. U Umagu je u proteklih nekoliko godina ostavio dubok trag, jer je, uz pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji 2012. godine, bio i finalist godinu ranije.

"Nastup u Umagu mi je veliki užitak, ali osjećam i veliku odgovornost prema domaćim navijačima. Siguran sam da će konkurencija opet biti vrlo jaka, ali nakon što prošle godine nisam mogao braniti naslov, ove godine motivacija mi je još jača. Uz nešto sreće i potporu s tribina vjerujem da mogu stići do samoga kraja", poručio je Čilić.

Ovogodišnji 25. jubilarni Vegeta Croatia Open ponovno će tisućama posjetitelja Umaga donijeti iskustvo "više od tenisa". Uz vrhunske svjetske tenisače, u popratnom programu ATP Party Nights ugostit će domaće i svjetske glazbene zvijezde, dok će Istria Gourmet Festival okupiti sve najbolje što Istra ima za ponuditi na području autohtone hrane i pića.