Umag 21. srpnja 2022. godine - Iznimno talentirani talijanski tenisač Luca Nardi dobit će posljednju preostalu pozivnicu za glavni ždrijeb ovogodišnjeg turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, koji će početi u ponedjeljak 25. srpnja.

"Luca je još jedan u nizu igrača kojem predviđaju sjajnu budućnost, a koji će neke od prvih koraka na velikom profesionalnom natjecanju napraviti u Umagu. Ima samo 18 godina, dolazi s jednog od naših najvećih tržišta, a upravo ovog tjedna došao je do do  sada najboljeg plasmana na ATP listi, 169. mjesta. Ove godine ima dva osvojena ATP Challengera, konstantno napreduje i moguće je da ćemo imati priliku pozdraviti jednu od budućih zvijezda svjetskog tenisa čiji će atraktivan stil igre oduševiti mnoge", rekao je direktor turnira Tomislav Poljak i dodao: "Na ovaj način nastavljamo našu strategiju da talentirani igrači prvu priliku dobiju u Umagu, pa ih time vežemo za buduće nastupe, kao što je slučaj s Carlosom Alcarazom, Jannikom Sinnerom i Holgerom Runeom, koji će ove godine biti vodeći nositelji turnira."

Osim Nardija, pozivnice za glavni turnir namijenjene su hrvatskim tenisačima Borni Ćoriću i Mili Poljičku. Borni će nastup u Umagu biti prilika za povratak prema vrhu svjetskog tenisa nakon operacije ramena, a Poljičak je nedavnim osvajanjem juniorskog Wimbledona još jednom potvrdio da je jedan od vodećih igrača svijeta te dobi. S obzirom na Bornin odličan nastup u Hamburgu ovog tjedna, u kojem sutra igra četvrtfinale protiv Slovaka Molčana, za hrvatski bi se tenis moglo otvoriti još jedno mjesto u glavnom turniru. Naime, ako Borna uđe u polufinale Hamburga, u turnir će ući po principu tzv. special exempta. Tada bi jedna od pozivnica ostala slobodna i išla bi u ruke jednom od preostalih hrvatskih igrača.

Sve informacije o turniru možete pratiti na službenoj web stranici croatiaopen.hr te na društvenim mrežama turnira, a smještaj za vrijeme turnira potražiti na plavalaguna.com