Hrvatski tenisači ne mogu se požaliti na ishod izvlačenja. Borna Ćorić će, kao jedan od četvorice vodećih nositelja, biti slobodan na startu, a u osmini finala ide na boljeg iz okršaja Francuza Corentina Mouteta i za sada nepoznatog kvalifikanta. Viktor Galović i Nino Serdarušić, koji su za nastup u glavnom turniru dobili pozivnice, igrat će u prvom kolu protiv tenisača koji će pristići iz kvalifikacija, što znači da će imena suparnika doznati tek u ponedjeljak.
Prvi nositelj, Talijan Fabio Fognini, će na startu biti slobodan, a potom će mu protivnik biti sunarodnjak: ili Thomas Fabbiano ili Stefano Travaglia. Marco Cecchinato, lanjski osvajač Umaga, ove je sezone postavljen za petog nositelja, a u prvom kolu igrat će protiv Slovenca Aljaža Bedenea, što bi također mogao biti vrlo atraktivan meč.
Glavni turnir će početi u ponedjeljak, a u nedjelju je na rasporedu osam mečeva prvog kola kvalifikacija. Od hrvatskih igrača u akciji će biti jedino obećavajući junior Admir Kalender, koji je za nastup dobio pozivnicu, a čeka ga mađarski tenisač Attila Balazs.
U kvalifikacijama će nastupiti i jedno itekako poznato ime, a to je Španjolac Tommy Robredo, kojem je upravo Umag 2013. bio posljednji od dvanaest pojedinačnih ATP naslova. Trenutno je 168. na pojedinačnoj rang listi, pa njegov sadašnji plasman nije bio dovoljan za izravan ulazak u glavni turnir. U nedjelju će nastup u kvalifikacijama početi dvobojem protiv Miljana Brkića iz Srbije.