Istria Gourmet Festival, koji se održava četvrtu godinu za redom, otvara se u subotu 19. srpnja i traje do kraja turnira, nedjelje, 28. srpnja. IGF se sastoji od četiri elementa: Istria Gourmet Restorana, Naše kužine, Vinistre i ovogodišnje novosti, zone Taste Istria. Misija festivala je ATP gostima prezentirati birane istarske proizvode, stoga program uključuje degustacije vina, kušanja maslinovih ulja, prezentacije tartufa i degustacije pršuta i sira.

Istria Gourmet Restoran by San Rocco
Restoran San Rocco iz Brtonigle, član udruge Jeunes Restorateurs d'Europe (JRE), na čelu sa šefom kuhinje Zoranom Čobanovim pripremat će ál la carte menu i dnevni degustacijski menu. U subotu, 27. srpnja, i u nedjelju 28. srpnja održati će se show cooking, a u kojemu će sudjelovati dva etablirana gosta restorana, od kojih je jedan Tomaž Kavčič, Dvorec Zemono, član JRE-a kojeg predstavljaju kao Malog Princa Slovenske Kuhinje, a drugi Emanuele Scarello, Agli amici, Udine, član restorana kojemu je u 2013. dodijeljena još jedna Michelin zvjezdica.

Naša kužina
Drugi je element već poznata Naša kužina, u kojoj birani lokalni ugostitelji slažu ponudu dnevnog ATP menua. Partneri u Našoj kužini su konobe Buščina i Nono te Food & Wine Primizia.

nasa_kuzina2013.jpg

Vinistra
Na Vinistri, prodajno promotivnom punktu, predstavit će se i ove godine 30 različitih vina istarskih vinara koja su se natjecala na ovogodišnjoj Vinistri.

vinistra2013.jpg

Taste Istria
Ovogodišnja novost je revija biranih istarskih delicija Taste Istria na kojoj će se prezentirati istarska vina, maslinova ulja, sirevi, pršuti i tartufi. Revija se održava svaki dan od 18 do 23 sata, uz organizirani najam čaša i cijenu degustacija od 15 kuna. Svoje proizvode prezentirat će proizvođači sira, ulja i pršuta te tartufa, a predstavit će se i birani istarski vinari: Kozlović, Coronica, Degrassi, Kabola, Cattunar, Cuj, Veralda, Benvenuti, Matošević, Franc Arman, Trapan i Laguna Vino.
Dodatni sadržaj Taste Istria su vinske degustacije Skrivene čari istarskih vina, koje se organiziraju u suradnji s Vinistrom i Hrvatskim sommelier klubom. Riječ je o besplatnim degustacijama koje su tematski osmišljene po danima. Otvorene su za sve goste turnira od 21 do 22 sata. Uz TV voditeljicu Antoniju Mandić kroz degustacije će goste Umaga u ležernoj i neobveznoj atmosferi voditi sommelier iz Hrvatskog sommelier kluba.

tasteIstria2013.jpg