Iznimno bogat drugi dan glavnog turnira donio je umaškoj publici čak 10 mečeva u pojedinačnoj konkurenciji i četiri meča igre parova, ukupno gotovo 20 sati odličnog tenisa.
Unatoč povremenoj kiši, na tribinama se okupljao veliki broj ljubitelja tenisa. Za razliku od ponedjeljka, utorak je bio mnogo uspješniji za iskusnije tenisače.

Hrvatske uzdanice s pozivnicama Antu Pavića i Matu Delića zaustavili su u prvom kolu Horacio Zeballos i Pablo Cuevas, koji su, iako u Umagu kvalifikanti, potvrdili svoj status favorita. Najlakše je prošao ruski Gruzijac Teymuraz Gabashvili, čiji je protivnik Dušan Lajović solidno servirao, ali iznimno loše vraćao servise.

Hr -2

Argentinac Schwartzman bio je na pragu iznenađenja protiv favoriziranog Čeha Lukasa Rosola, dok je Carlos Berlocq u drugom setu iskoristio pad koncentracije kvalifikanta Andreja Martina na servisu i poslao ga kući. Pad koncentracije presudio je i Julianu Reisneru, pa ga je Igor Sijsling u trećem setu slomio. U središnjem meču večeri iskusni Albert Montanes nije dopustio prolaz 16 godina mlađoj njemačkoj zvijezdi Alexanderu Zverevu.
Na kraju dana, 26-godišnji portugalac Pere Riba izbacio je pet godina mlađeg Čeha Jirija Veselog.