Slavna britanska pjevačica Gabrielle najavila je da će sa svojim bandom u Umagu prirediti uzbudljivi koncert na kojem će izvesti svoje najveće hitove, kao i pjesme s novog albuma. Gabrielle prvi put nastupa u Hrvatskoj u subotu 27. srpnja, kao posebna gošća 24. Vegeta Croatia Opena u Umagu.

Iako nikada nije bila u Hrvatskoj, Gabrielle ističe kako zna da je Hrvatska jako lijepa zemlja, te da je Umag na obali mora. "Čula sam i da su Hrvati uvijek spremni za party, pa se nadam da će svi plesati na mom koncertu. Bilo bi sjajno da se svi zajedno dobro zabavimo", poručila je Gabrielle. Na žalost, zbog obveza neće moći ostati dugo, jer mora otputovati već u nedjelju nakon koncerta.

Gabrielle nikada nije pjevala na teniskom turniru, a najsličniji događaj na kojem je nastupila bila je utrka Formule 1 u Abu Dhabiju prije nekoliko godina. Iako ne igra tenis, kaže da voli gledati Wimbledon, a omiljeni tenisač joj je sunarodnjak Andy Murray, ovogodišnji pobjednik.

Gabrielle upravo snima novi album, svoj prvi nakon šest godina, koji bi trebao biti objavljen do kraja godine. Svojim obožavateljima u Hrvatskoj i regiji poručuje kako se veseli susretu s njima i nada se da će uživati u njezinu koncertu.

Louisa Gabrielle Bobb je višestruko nagrađivana pjevačica čija je svjetska karijera počela velikim hitom "Dreams" iz 1993. godine. Ostali njezini zapaženi hitovi su: "Going Nowhere", Give Me A Little More Time", "Walk on By" and "If You Ever", u duetu s East 17. Nakon kratke stanke, vraća se na scenu hitom "Rise" i istomenim albumom, koji 2000. osvajaju vrhove ljestvicama. Gabrielle je dva puta osvojila BRIT Award.