U Umagu je svečano otvoren 25. Vegeta Croatia Open. Otvorenje jubilarnog izdanja turnira uveličali su egzibicijskim mečom  četvorica nekadašnjihšampiona, koji su pred prepunim ATP stadionom u Stella Marisu podsjetili kako je to izgledalo kada su oni vladali turnirima.

Na samom početku meča, predsjednik Organizacijskog odbora turnira Željko Kukurin uručio je posebno priznanje i pobjednički pokal Zvonimiru Mršiću, predsjedniku Uprave Podravke, glavnog partnera i pokrovitelja umaškog turnira.

Ex 1-DSC_1301

Pobjednik Wimbledona Goran Ivanišević potom je udružio snage s nekadašnjim finalistom Roland Garrosa u konkurenciji parova Mansourom Bahramijem. Na drugoj strani mreže bili su Thomas Muster, trostruki osvajač umaškog turnira, i Henri Leconte, nekadašnji finalist Roland Garrosa u pojedinačnoj konkurenciji.

Ex 3-DSC_1294

Meč je obilovao atraktivnim, zabavnim, a ponekad i komičnim potezima, kakve samo najveći znalci znaju prirediti, ali nije nedostajalo niti natjecateljskog duha, iako su igrači prije meča istaknuli da im rezultat nije u prvom planu. Bahrami je pokazao zašto ga smatraju najvećim zabavljačem u svijetu tenisa, ali ni ostala trojica nisu nimalo zaostajali. Ivanišević je dio meča odigrao s pregačom i košarom Podravkinih proizvoda u ruci, a Muster i Bahrami između poena posluživali su se grickalicama. Nezadovoljan rezultatom, Ivanišević je u jednom trenutku bacio reket prema glavnom sucu, ali je, srećom, promašio. Više od sat vremena četvorica velikana mamili su uzdahe, pljesak i smijeh umaške publike, a konačni rezultat meča (6:5 za Ivaniševića i Bahramija) ostao je u sjeni odlične zabave koju su priredili za gotovo 4000 ljubitelja tenisa.

Ex 2-DSC_1295

Svečanost otvorenja 25. Vegeta Croatia Opena nastavljena je velikim koncertom jednog od najpopularnijih hrvatskih rock bendova, Hladnog piva, pred brojnom umaškom publikom.

Hladno -pivo