Dva Grand Slama, dva Davis Cupa, gotovo stotinu ATP titula i preko 1500 pobjeda na ATP turnirima - sve ćemo to vidjeti u jednom meču na otvorenju 25. Vegeta Croatia Opena 19. srpnja u Umagu. Goran Ivanišević, Thomas Muster, Henri Leconte i Mansour Bahrami podsjetit će nas egzibicijskim mečom na vremena kada su vladali svjetskim tenisom i tako obilježiti važan jubilej najvećeg i najpoznatijeg hrvatskog ATP turnira.

Prvi finalist Umaga, pobjednik Wimbledona i nekadašnji drugi igrač svijeta Goran Ivanišević jamči dobru zabavu za gledatelje, iako nipošto ne zanemaruje ni konačni rezultat. "Bit će tijesno, Thomas se prije nekoliko godina čak vratio aktivnom tenisu, Henri i Mansour redovito igraju parove. Svi su oni velemajstori, siguran sam da ćemo odigrati zanimljiv i uzbudljiv meč. Usput ćemo se, naravno, svi skupa i zabaviti", najavljuje Goran.

Prvi "kralj Umaga", nekadašnji broj 1 svjetskog tenisa i pobjednik Roland Garrosa Thomas Muster vraća se na stadion gdje je čak triput podizao pobjednički pehar, zadnji put prije 19 godina. "S Umagom imam poseban odnos još od djetinjstva, kada sam dolazio na ljetovanje s roditeljima. Zbog toga sam redovito igrao na turniru i u ratnim godinama, kada su mnogi igrači odustajali. Velika mi je čast što me Grad Umag proglasio svojim počasnim građaninom. Svaka pobjeda mi je draga, ali ove u Umagu su mi osobito prirasle srcu", prisjetio se Muster.

Henri Leconte i Mansour Bahrami, nekadašnji finalisti Roland Garrosa - prvi u pojedinačnoj, drugi u konkurenciji parova - danas često igraju na ATP turnirima legendi i u odličnoj su formi, iako su prevalili pedesetu. "Dolazim po pobjedu, u kakvoj god kombinaciji igrali", rekao je Leconte, dok je Bahrami, poznat kao veliki zabavljač, istaknuo kako ga raduje dolazak u Umag, jer je o turniru čuo sve najbolje. "Ivanišević i Muster su veliki tenisači, bit će mi zadovoljstvo igrati i s njima i protiv njih. Znam da umaška publika poznaje i cijeni tenis, a ja ću dati sve od sebe", najavio je Bahrami.

Egzibicijski meč počinje u 21 sat na ATP stadionu u Umagu, odmah nakon svečanosti otvorenja 25. Vegeta Croatia Opena. Umaški turnir i ove je godine privukao niz vrhunskih svjetskih tenisača, a među prvima je svoj nastup potvrdio najbolji hrvatski igrač Marin Čilić, pobjednik 2012. godine. Uz vrhunski tenis, Umag ponovno donosi i sjajnu zabavu u sklopu programa ATP Party Nights te bogat program Istria Gourmet Festivala, koji na jednom mjestu okuplja sve najbolje što Istra nudi na polju autohtone hrane, vina i maslinovih ulja.