U sklopu 25. Vegeta Croatia Opena u umaškom hotelu Melia Coral održana je donatorska večer na kojoj su prikupljana sredstva za razminiranje. Visoki pokrovitelj večeri bio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a zajednički su je organizirali Vegeta Croatia Open i Zaklada za humanitarno razminiranje "Hrvatska bez mina". Prikupljena sredstva bit će iskorištena za razminiranje dijela sjevernog područja Kopačkog rita u području nastamba ptica i turističke rute. "Izuzetno mi je drago da je cilj ovogodišnje akcije razminiranja upravo nacionalni park Kopački rit, znamo da je tom području pomoć itekako potrebna", istaknuo je predsjednik Josipović.

Na donatorskim večerama u Umagu 2012. i 2013. godine prikupljana su sredstva za razminiranje područja kod Smiljana u Lici, nedaleko od rodne kuće jednog od najpoznatijih znanstvenika i izumitelja 20. stoljeća, Nikole Tesle. Upraviteljica Zaklade Đurđa Adlešić kazala je da je ovogodišnji plan razminiranja Kopačkog Rita izrazito zahtjevan. "Dio novca će doći iz europskih fondova, ali većinu će pokriti državni proračun. Nadam se da će velikodušne donacije pridonijeti uspješnosti ove akcije", dodala je Đurđa Adlešić.

Sredstvima prikupljenima na prvoj donatorskoj večeri 2011. godine Zaklada je financirala provedbu akcije "Edukacija i informiranje poljoprivrednog stanovništva o opasnosti od mina" u suradnji s Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata (USPDR) i Hrvatskim crvenim križem. Organizirano je 460 predavanja za 6300 polaznika po općinama i gradovima u 10 minski najzagađenijih županija, a organizirana je i edukacija za edukatore te predavanja za Hrvatski lovački savez.