Već prvo kolo glavnog turnira 25. Vegeta Croatia opena donijelo je veliko iznenađenje i veliko veselje za domaću publiku. Mladi hrvatski tenisač, 17-godišnji Borna Ćorić, ostvario je jedan od najvećih uspjeha u svojoj seniorskoj karijeri i prvu pobjedu na ATP Touru. Neočekivano uvjerljivo nadigrao je 13 godina starijeg i gotovo 200 mjesta više rangiranog Francuza Edouarda Roger-Vasellina.

Neizbježne su usporedbe ove pobjede s onom u Davis Cupu nad Poljakom Jerzyjem Janowiczem, koji je tada bio 14. igrač svijeta. "To je bio jednako sjajan meč kao ovaj danas. Jedino sam danas možda bolje servirao i bio definitivno mirniji i smireniji u glavi nego onda. To valjda dođe s vremenom", izjavio je vidno uzbuđeni Ćorić.

Ćorić nezaustavljivo napreduje, a jedan od najjačih aduta postaje mu servis. Je li ikada bolje servirao? "Mislim da nisam, ne znam uopće što mi se danas dogodilo, jer zadnjih par turnira nisam baš dobro servirao, tako da je ovo čudo", rekao je Borna. Iako mu je ovo prva pobjeda u glavnom ždrijebu ATP turnira, slavlje planira odgoditi. "Proslavit ću svakako, ali ne još, treba još završiti turnir i izvući najbolje iz ovoga."

Iskustvo od prošle godine pomoglo mu je u pobjedi, s obzirom da je tada situacija u meču protiv Horacija Zeballosa bila slična. "Jest, ali mislim da to dolazi s godinama. Prije dvije godine bih sigurno poludio kada bih izgubio dugačak i iscrpljujući gem, a danas to sve puno mirnije podnosim, tako da mislim da sam napredovao puno po tom pitanju."

Na pitanje koji mu je plan za dalje na turniru, Borna odgovara da će servirati jako i koncentrirati se maksimalno na prvi servis. "Ako uspijem prvi servis, onda ću lakše osvojiti poen, pa sam tada manje pod stresom." Ima li neke svoje rituale koji ga smiruju i daju mu snagu za dalje? "Obično sebi govorim da igram odlično, da mi ide dobro i da se ne nerviram. Ništa neobično."

Ćorić je u meču koji je trajao sat i 39 minuta imao tri breaka, dok  svoj servis nije izgubio nijednom.
U drugom kolu turnira, igrat će s pobjednikom dvoboja između Ante Pavića i Horacija Zeballosa, koji ga je prošle godine zaustavio u prvom kolu. Bilo bi mu drago, kaže, igrati s Pavićem, jer bi to značilo da će u četvrtfinale proći još jedan Hrvat.