Umag, 25. srpnja 2022. godine – Ovogodišnji turnir Plava Laguna Croatia Open Umag bit će jedan od najjačih ikad, s dvojicom igrača koji su trenutno među desetoricom najboljih na svijetu, Španjolcem Carlosom Alcarazom (5.) i Talijanom Jannikom Sinnerom (10.). No ne samo to: četvorica od petorice vodećih nositelja se na dan početka turnira, 25. srpnja, na ATP listi nalaze na dosad najboljim pozicijama.

Prvi nositelj Alcaraz je u ponedjeljak prvi put ušao u elitno društvo petorice vodećih, nakon što je u Hamburgu prošlog tjedna igrao u finalu turnira iz serije ATP orld Tour 500. Sinner je već neko vrijeme deseti na svijetu i samo mu jedna pozicija nedostaje da izjednači najbolji plasman ikad (9.).

Danac Holger Rune je 27., baš kao što je bio prošlog tjedna kad je došao do najboljeg renkinga karijere, a malo iza njega (32.) je Argentinac Sebastián Báez, koji također uživa u najboljem plasmanu ikad. Slovak Alex Molčan je 38., bolji od toga još nije bio.

Ipak, i izvan popisa nositelja je nekoliko igrača koji nikad nisu bolje stajali, a prije svih to je Talijan Lorenzo Musetti, koji je sjajnom igrom u nedjelju osvojio Hamburg i skočio na 31. mjesto. Kako se popis nositelja određuje na temelju plasmana na rang listi tjedan dana prije početka turnira (prošlog ponedjeljka je bio 62. na ATP listi), a ne prema aktualnom renkingu, Musetti je u Umagu osmi nositelj, te će u akciju krenuti u utorak, protiv Slovenca Aljaža Bedenea.

Mečevi prvog kola glavnog ždrijeba turnira Plava Laguna Croatia Open Umag na rasporedu su u ponedjeljak i utorak, a četvorica vodećih nositelja (Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Holger Rune i Sebastián Báez) uključit će se u osmini finala, odnosno u srijedu ili četvrtak.