Umag, 20. srpnja 2022. - Čak 11 dana vrhunskog teniskog užitka, koji je pred svim ljubiteljima umaškog Plava Laguna Croatia Opena Umag, upotpunit će i natjecanja na čak šest popratnih teniskih turnira. Uz više od 600 rekreativaca pred kojima su ogledi na čak četiri rekreativna nadmetanja, natjecateljski dio ATP-a otvorit će već u četvrtak, 21. srpnja, četiri hrvatska igrača u borbi za preostalu pozivnicu za ATP kvalifikacije. Domagoj Bilješko, Luka Mikrut, Frane Ninčević i Matija Pecotić svoje su mjesto na Road To Umag Mastersu by Podravka osigurali odličnim nastupima na pretkvalifikacijskim turnirima u Požegi, Karlovcu i Splitu. Nakon polufinalnih mečeva u četvrtak (18 sati) te finala u petak (18 sati), najuspješnijeg čeka mjesto u kvalifikacijama ATP-a.

Uz Road To Umag by Podravka, ljubitelje tenisa očekuje i sjajna borba na turniru tenisača u kolicima. Treći ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP, čiji je organizator i idejni začetnik Anto Joskić, ponajbolji hrvatski tenisač u kolicima, ponovno će okupiti inspirativne igrače pune želje za pobjedama i bodovima za svjetsku ITF rang-listu.

Što se rekreativnih turnira tiče, ogroman interes vlada za treći Umag Stars Open. Natjecanje koje tijekom cijele godine okuplja veliki broj rekreativaca iz svijeta sporta, politike, gospodarstva i showbusinessa, i ove će godine proteći u sjajnoj organizaciji bivšeg hrvatskog reprezentativca i legende zagrebačkog Dinama, Silvija Marića.

Uz tradicionalni turnir dugogodišnjeg partnera Plava Laguna Croatia Opena, HEPI turnir koji se održava na terenima Umag Tennis Academyja u Katoru, te tradicionalni VIP turnir by Podravka koji na istom mjestu završnog vikenda turnira okuplja uglednike iz Hrvatske i inozemstva, i ove će godine svoje igračko znanje iskušati dvadesetak novinara koji sudjeluju na tradicionalnom turniru "sedme sile".

Uvijek popularni Kid's Week by Podravka, na kojem će najmlađi u prijepodnevnim satima od ponedjeljka do petka moći upoznati i odigrati partiju tenisa s nekim od zvijezda glavnog turnira, upotpunjuje sliku o Umagu kao centru hrvatskog tenisa u kojem svi, od najmlađih do najstarijih teniskih fanova, mogu pronaći nešto za sebe, ne samo kao promatrači u gledalištu, već i kao aktivni sudionici na prekrasnim umaškim terenima.