"Nastup u Umagu bit će za mene veliko iskustvo, velik vjetar u leđa. Zahvaljujem se organizatorima na povjerenju i dodijeljenoj mi pozivnici", kaže Borna Ćorić, sa 16 godina i osam mjeseci najmlađi sudionik ovogodišnjeg Vegeta Croatia Opena i najmlađi Hrvat koji je ikad nastupio u pojedinačnom dijelu umaškog turnira.

"Lijepo je znati taj podatak, to je samo potvrda da već u ovoj dobi igram dobar tenis. No, ujedno i obveza za još veći rad. Čast je za mene igrati u Umagu, ovdje sam godinama dolazio kao mali, gledao mečeve, a sad sam i ja dio te priče", riječi su šestog juniora svijeta, ovogodišnjeg polufinalista Australian Opena i Roland Garrosa, te četvrtfinalista Wimbledona. Svoj prvi ATP meč u karijeri odigrat će ovdje u Umagu protiv ljevorukog Argentinca Horacija Zeballosa.

Zanimljivo da je Zeballos uz Novaka Đokovića jedini koji je ove godine na zemlji pobijedio Rafaela Nadala. Dogodilo se to početkom veljače u finalu ATP turnira u Vina del Maru.

"Ne impresionira me što je pobijedio Nadala, znam da je u nastavku sezone dobio jako malo mečeva. Objektivno, mogao sam u ždrijebu proći puno gore, ali i bolje. Ne, smijem misliti na njega, već moram biti koncentriran na svoj tenis. Čuo sam se sa Goranom Ivaniševićem, koji je nazvao Marina Čilića i pitao ga za Zeballosa s obzirom da je Marin igrao ove godine protiv njega. Zeballos je specijalist za zemljanu podlogu, ima dobar bekhend, forhend 'spina'. Probat ću mu napraviti što više problema. Zeballos nije vanzemaljac, i on je samo čovjek iako nije lako biti 60. na ATP listi. Strašno me zanima kako je igrati protiv tenisača te kvalitete, koliko sam još igrački daleko od njega i na čemu trebam raditi. Ili da jednostavno vidim da li sam u ovom trenutku bolji od njega", sa smiješkom najavljuje Borna koji u Umagu ima status najveće hrvatske nade i buduće teniske zvijezde.

Koliko se teško nositi s takvim očekivanjima?

"Za mene je to više izazov nego pritisak. Želim li biti pravi, moram to radom opravdati..."