Nakon utorka, na 24. izdanju Vegeta Croatia Opena više nema hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. U prvom su kolu svoj nastup okončali Mate Pavić, Antonio Veić, Joško Topić i Borna Ćorić.

Najveću priliku za prolaz imao je upravo Borna, najmlađi sudionik turnira, koji je protiv Argentinca Horacija Zeballosa, čovjeka koji je ove godine na zemlji pobijedio Rafaela Nadala, imao set i dvije lopte (15:40) za vodstvo od 4:0 u drugom setu. Mnogi su u tom trenutku bili skloni povjerovati u pobjedu 16-godišnjeg Zagrepčanina, no uslijedio je potpuni preokret. Zeballos je proigrao i Borni do kraja meča prepustio samo jedan gem. Za konačnih 6:7(5), 6:4, 6:0.

"Protiv takvog igrača kao što je Zeballos moraš iskoristiti prilike koje ti se nude ili gubiš meč. Ja sam imao te dvije prilike za 4:0 u drugom setu, da sam ih iskoristio meč bi bio gotov. Ono što sam htio vidjeti u ovom meču i zbog čega sam u jednu ruku sretan je da je teniska razlike između mene i Zeballosa mala. Naravno, ipak ne mogu biti potpuno zadovoljan jer sam izgubio. Bilo je ovo veliko iskustvo za mene. To mi je nakon meča rekao i Goran (Ivanišević) koji mi je čestitao na dobroj igri", rekao je nakon meča Ćorić.

Mate Pavić mogao je napraviti i nešto više u dvoboju protiv Gaela Monfilsa, kod 5:4 servirao je za prvi set, no zatim izgubio osam gemova zaredom.

"'Stisnuo' se kod servisa za set. Ja sam u nastavku meča počeo igrati dobro i bez većih problema zaključio susret", rekao je Monfils.

Trojica nositelja - Robredo, Kližan i Berlocq - zajedno su u utorak ispustili devet gemova, a jedini postavljeni igrač koji se oprostio od turnira je Nijemac Florian Mayer, kojeg je u dramatičnom susretu na Grand Standu izbacio kvalifikant, Slovenac Blaž Kavčić. Ostala trojica kvalifi kanata - Westerhof, Lajović i Topić - zaključili su nastup u prvom kolu bez osvojenog seta.