Na taj način će tenis u Umagu zakoračiti u novu eru, s još više natjecanja u ionako već bogatom kalendaru događanja. Prošlog tjedna na svoje su došli oni iz mlađe generacije, sada slijede turnir ITF M15 i završnica serije Road to Umag by Podravka, a sve će, dakako, kulminirati novim izdanjem najstarijeg ATP turnir u Hrvatskoj (od 19. do 27. srpnja), na kojem će nastupiti brojna velika imena svjetskog tenisa, kao što su Andrej Rubljov, Danac Holger Rune, Švicarac Stan Wawrinka, Talijan Lorenzo Musetti, naše mlade nade Dino Prižmić i Luka Mikrut…

Na ITF World Tennis Touru M15 također će svoju priliku tražiti neki od naših mladih tenisača, kojima bi upravo ovaj turnir mogao biti odlična prilika za napredak među profesionalcima. U borbu za bodove krenut će osvajač juniorskog Wimbledona prije dvije godine Mili Poljičak, zatim Vito Tonejc, Duje Markovina, Antonio Voljavec, Lovro Maričić i Emanuel Ivanišević. Nastup je prijavio i Matija Pecotić, koji već ima iza sebe iskustvo igranja na Plava Laguna Croatia Openu (tri puta je bio na korak od prolaska kvalifikacija, odnosno ulaska u glavni turnir), pa će M15 turnir također dati svoj doprinos napretku naših tenisača.

Najviše se, dakako, očekuje od Milija Poljička, koji je prije nekoliko dana osvojio turnir istog ranga u tuniškom Monastiru, a ove sezone na ITF World Tennis Touru ima još dva ulaska u finale i četiri polufinala. Emanuel Ivanišević (sin našeg legendarnog tenisača Gorana Ivaniševića) će, pak, tražiti svoju prvu pojedinačnu pobjedu na natjecanjima ove razine.

Od igrača iz inozemstva treba istaknuti da će u borbu za bodove krenuti 16-godišnji Talijan Vito Antonio Darderi, mlađi brat sve uspješnijeg Luciana Darderija, koji velikim koracima napreduje na profesionalnoj rang listi (37.), te će također biti među sudionicima turnira Plava Laguna Croatia Open Umag. Vito Antonio je tek krenuo u utrku s profesionalcima i bit će zanimljivo vidjeti koji će rezultat ostvariti u Umagu.