Vinske degustacije Skrivene čari istarskih vina stvorene su 2012.g kao rezultat uspješne suradnje turnira s najvišim vinskim autoritetima Istre, Vinistrom i Hrvatskim sommelier klubom

U proteklih 10 godina na vinskim degustacijama umaškog turnira degustiralo se više od 130 vina iz 27 vrhunskih istarskih vinskih podruma. 

Na jednosatnim kušanjima vina predstavljaju se vinske teme, uz vinare koji predstavljaju osobine istarskih autohtonih sorti kroz svoja vina. Sudionicima kušanja stručnu pomoć pruža Sommelier  upoznavajući ih s profesionalnim svijetom kušanja vina. U sklopu svakog kušanja, prilagođenom profesionalnom metodom ocjenjivanja sudionici boduju izgled, miris i okus vina, birajući dnevne tematske vinske pobjednike, te u konačnici pobjedničko, najbolje ocjenjeno ATP vino. 

Gosti mogu rezervirati svoja mjesta na blagajni u Taste Istria zoni ili u ATP shopu (prilikom rezervacija molimo goste da ostave svoj kontakt i ne rezerviraju odjednom više od 4 mjesta). Molimo goste koji se prijavili za sudjelovanje na degustacijama, dođite 15 minuta prije početka degustacija kako biste zauzeli svoja mjesta. Program degustacija je na hrvatskom jeziku.

 

Program vinskih degustacija 2022.:

Ponedjeljak, 25.7. - tema svježa Malvazija

Utorak 26.7. - tema odležani Teran

Srijeda 27.7. - tema Pjenušci

Četvrtak 28.7. - tema crne kupaže

Petak 29.7. - tema odležana Malvazija

Subota 30.7. - Grand Finale

Nedjelja 31.7. - proglašenje ATP vina 2022.